viernes, 22 de abril de 2016

Per SANT JORDI, els meus llibres


Un any més ens trobem en la dolça i entranyable diada de SANT JORDI, DIA DEL LLIBRE I DE LA ROSA. Barcelona s'omple de parades de roses i de llibres, i tothom surt al carrer a gaudir d'un dia que, malgrat no ser oficialment festiu, és com la segona festa major de Catalunya.
Per aquest motiu, i com és tradició, em complau d'oferir-vos els meus llibres que actualment es troben a la venda amb el convenciment que seran del vostre interès.


En primer lloc, encara es poden trobar els darrers exemplars de FUNICULARS I TELEFÈRICS DE MONTJUÏC, editat el 2012 per Viena Edicions. Testimoni mut de la història de la ciutat des dels seus inicis, al llarg del segle XX Montjuïc es va convertir en una porta d’accés a la modernització de Barcelona. Des del seu primer funicular, inaugurat arran de l’Exposició Internacional del 1929, fins als moderns mitjans que s’hi van implantar amb motiu dels Jocs Olímpics del 1992, els sistemes de transport per cable han tingut sempre un paper protagonista en la transformació de la muntanya i, de retruc, de la ciutat. Aquesta obra explica i il·lustra la història del funicular, el transbordador aeri i el telefèric de Montjuïc des dels seus inicis fins als nostres dies. Gràcies a la introducció i a l’evolució d’aquests mitjans de transport tant la societat barcelonina com els visitants de la ciutat han pogut conquerir cada vegada amb més facilitat el cim de Montjuïc i fer-se seva aquesta muntanya emblemàtica.


En segon lloc, i amb un gran èxit de vendes tenim ASÍ ERA NOU BARRIS, editat el 2014 per Temporae. Mitjançant una selecció de 250 imatges procedents de l'extens fons fotogràfic de l'Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, s'aborda la història de Nou Barris des dels seus orígens fins al seu reconeixement oficial com a districte de Barcelona. El passat rural, les primeres urbanitzacions, la Segona República i la Guerra Civil, els anys de la postguerra, el creixement urbà i de població durant el "desarrollismo", l'encunyació del terme «9 Barris» i les llargues lluites veïnals són els grans episodis que vertebren aquesta publicació. En les seves pàgines, els lectors trobaran les respostes sobre la configuració d'aquest districte, avui format per tretze barris, que va patir com pocs l'especulació urbanística, però que va aconseguir millorar gràcies a la fèrria lluita dels seus habitants. Gràcies a aquestes imatges entranyables, singulars i inèdites, a partir d'ara ningú no posarà en dubte que Nou Barris és un territori amb molta història.


I en tercer lloc, previst posar-se a la venda a partir de la propera setmana, almenys tinc l'oportunitat i el plaer de presentar-vos JOSÉ MARTÍN MORENO, EL OFICIO REINTEGRADO AL ARTE. Les memòries de José Martín Moreno (Barcelona, 1934) són molt més que una biografia. Constitueixen la reivindicació d'un personatge la lluita per aconseguir el seu somni de ser escultor, el va portar a inventar una tècnica artística única al món basada en la creació d'escultures de metall mitjançant soldadura elèctrica. Admirat per Salvador Dalí, gràcies al seu talent va contactar amb personatges com Àngel Marsà, Joan Viñas, Palomo Linares, Anthony Quinn, Josep Maria Bayona, SS.MM. els Reis Joan Carles I i Sofia, Jordi Pujol, Julio Trenas i Josep Maria Cadena, entre d'altres. Les seves obres, principalment bustos, figures femenines, iconografies religioses, toreros i al•legories, es caracteritzen per la seva enorme càrrega expressiva. A més de la seva faceta artística, els seus orígens humils el porten a descriure amb detall els barris de l'actual districte barceloní de Nou Barris on va néixer i va passar la seva infància i joventut. La duresa i el dramatisme d'alguns episodis de la seva vida reflecteixen les condicions de vida dels anys de guerra i postguerra que tant el van marcar, alhora que suposa una excel•lent aportació personal a la memòria històrica.

QUE GAUDIU D'UN FELIÇ SANT JORDI 2016

4 comentarios:

Enric H. March dijo...

Bona diada, Ricard!

Anónimo dijo...

grande Ricard �� feliç Sant Jordi
Esteban Wilfing

Ricard dijo...

Bona Diada de Sant Jordi, Enric i Esteban. Una abraçada.

Blogger dijo...

If you need your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you have to watch this video
right away...

(VIDEO) Want your ex CRAWLING back to you...?