lunes, 17 de mayo de 2010

El Barça, campió merescut

Felicitats, Barça, per haver aconseguit un nou títol, la 20a lliga nacional de futbol. Aquesta ha estat, sens dubte, una excel·lent temporada on s’ha vist bon futbol. Els jugadors han ofert un gran espectacle i el seu entrenador, Pep Guardiola, ha estat un brillant i intel·ligent treballador de persones humanes capaç de treure un rendiment immillorable d’uns lluitadors que ho han donat tot. La pedrera del Barça és, ara per ara, una màquina forjadora de talents amb gran futur.
Sense cap mena de dubte, aquest equip tant sols acaba de començar un projecte amb una perspectiva molt llarga i indefinida que ens farà gaudir durant molts anys de la nostra vida. I amb només dos anys, ens ha fet somniar.
El Barça és més que un club, pels valors que transmet i per tot allò que representa no només en la societat catalana, sinó també en una part important de la societat mundial que hi simpatitza. No hi ha diferències entre tota aquella gran massa seguidora d’aquest món en blau i grana, sinó una gran solidaritat que ha pogut aparcar els grans prejudicis de la humanitat.
Homes, dones, nens, nenes, ancians, minusvàlids, catalans, castellans, estrangers, races, religions... tothom barrejat a Canaletes celebrant aquest nou títol de Lliga tant èpic, una recompensa merescuda per al club, per al seu entrenador, per als seus jugadors i especialment per a tots els socis i sòcies blaugranes.
El Barça ha estat, és i serà un símbol d’identitat cultural catalana i ara també mundial per la projecció internacional que es fa de la nostra terra. Arreu del món, qui conegui el barça també coneixerà una mica de Catalunya.
I als anomenats “nous catalans” que anaven corrent d’alegria per tota la Rambla amb bufandes i banderes blaugranes cridant “Visca el Barça” i “Campions”, fossin moros, fossin negres, fossin orientals, fossin llatins o fossin com fossin, moltes gràcies per simpatitzar amb el nostre club, per participar i voler formar part d’una cosa tant nostra com és el Barça, d’enriquir la nostra cultura catalana i fer de Catalunya la vostra pàtria xica.
Mereix la pena patir si el resultat final és un triomf tant merescut com aquest. I de pas, aprofitar també per felicitar al Barça de bàsquet perquè també és el millor equip del món en la seva especialitat, i felicitar al seu brillant entrenador, que destaca sobretot per la seva humanitat i humilitat, en Xavi Pascual. I també a la resta de seccions esportives que hagin aconseguit algun títol, perquè malgrat no ésser tant conegudes, mereixen estar a dalt de tot.
El Barça, més que un club. VISCA EL BARÇA... I VISCA CATALUNYA!!!

No hay comentarios: